Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Ταξίδι στον κόσμο του χρυσού κοσμήματος

Το χρυσό κόσμημα διατηρεί μια από τις ισχυρότερες θέσεις στην ανθρώπινη καθημερινότητα, αφού τόσο σημαντικά γεγονότα της ζωής όπως ο γάμος ή η βάφτιση είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με χρυσά κοσμήματα, όσο και η ανάγκη για ομορφιά πάντα θα βρίσκει την αποτύπωσή της σε ένα λαμπερό χρυσό κόσμημα.
Μια τόσο ισχυρή σχέση δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκει τις ρίζες της πολύ βαθιά πίσω στο χρόνο και όταν λέμε βαθιά, εννοούμε… πολύ βαθιά! Συγκεκριμένα τα πρώτα κοσμήματα που θεωρείται ότι φόρεσε άνθρωπος χρονολογούνται 40.000 χρόνια πριν! Το κίνητρο εκείνων των ανθρώπων τότε ήταν να προσελκύσουν μέσω των κοσμημάτων το αντίθετο φύλλο, οπότε είτε τα φορούσαν για να καλλωπιστούν, είτε για να δείξουν την οικονομική και κοινωνική τους δύναμη, είτε για λόγους προστασίας από το κακό μάτι ή φυσικά για να χαρίσουν ένα δώρο που θα τους κάνει αρεστούς!
Όπως είναι λογικό βέβαια, τα πρώτα κοσμήματα ήταν φτιαγμένα από φυσικά υλικά. Αντίθετα, τα πρώτα χρυσά κοσμήματα έκαναν την εμφάνισή τους αργότερα σε περιοχές με μεγάλα κοιτάσματα χρυσού, όπως η Ασία και η Αίγυπτος. Λόγω των ιδιαίτερων αντιλήψεων για την αθανασία της ζωής που επικρατούσαν σε αυτές τις περιοχές, σε συνδυασμό με το θρησκευτικό τους υπόβαθρο, θεωρούσαν ότι η αναλλοίωτη σύσταση του χρυσού ήταν το ιδανικό υλικό για να συμβολιστεί η έννοια της αιωνιότητας.


Στην Ελλάδα η ιστορία του κοσμήματος ξεκινάει από την Κρήτη και τον Μινωικό πολιτισμό, με τον Μυκηναϊκό πολιτισμό να παίρνει επάξια τη σκυτάλη. Έχοντας επηρεαστεί από τα Ομηρικά Έπη, οι αργυροχρυσοχόοι της εποχής κατασκευάζουν εντυπωσιακά κοσμήματα που φτάνουν σε εξαιρετική κατάσταση μέχρι τις μέρες μας. Το αποκορύφωμα ήρθε αρκετούς αιώνες μετά με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, καθώς πέρα από τις ανάγκες καλλωπισμού, που ήταν από τις βασικότερες της περιόδου, μεγάλο ρόλο έπαιζε η θρησκευτική καθημερινότητα με τους χρυσούς σταυρούς και τις εικόνες να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής των Βυζαντινών.
Στα σημερινά χρόνια, η τέχνη της κοσμηματοποΐας έχει φτάσει, όπως είναι φυσιολογικό, σε εντυπωσιακά επίπεδα, με την είσοδο της τεχνολογίας στη διαδικασία κατασκευής, διατηρώντας, ωστόσο, τις παραδοσιακές αξίες που προσδίδουν την ιδιαίτερη τέχνη σε κάθε χειροποίητη κατασκευή. Αυτή την αρμονική συνεργασία  αναπαράγει καθημερινά στο προσωπικό του εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας το Kosmima24.gr έχοντας δημιουργήσει μια εξαιρετική και πληθωρική συλλογή από υπέροχα χρυσά κοσμήματα χειροποίητα που ανταποκρίνονται σε κάθε περίσταση και ανάγκη.
Το πληρέστερο e-shop της αγοράς στο χώρο του κοσμήματος σας περιμένει να περιηγηθείτε στις μέσα σελίδες του και να ανακαλύψετε πανέμορφα σχέδια σε μονόπετρα, βέρες γάμου & αρραβώνα, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κολιέ, βαπτιστικούς σταυρούς, παιδικά κοσμήματα και ένα σωρό αμέτρητες επιλογές χρυσών κοσμημάτων σε 9, 14 ή 18 καράτια με λαμπερά χρώματα σε μοντέρνα, κλασικά, διακριτικά ή… εκκεντρικά σχέδια που θα λατρέψετε. Μια εντυπωσιακή συλλογή, δημιουργημένη με μεράκι, πιστή στις πατροπαράδοτες αξίες της χρυσοχοΐας που κουβαλά η εταιρία μέσα από τη διαρκή πορεία της στο χώρο, αλλά και στις σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας των κοσμημάτων. Επωφεληθείτε από την ατελείωτη κατασκευαστική δυνατότητα του Kosmima24.gr και αποκτήστε χειροποίητα χρυσά κοσμήματα με κορυφαία ποιότητα στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς. Το Kosmima24.gr φέρνει τον κόσμο της λάμψης, της πολυτέλειας και του κοσμήματος μπροστά σας με πιο απλό και εύκολο τρόπο… Είναι στο χέρι σας να τον κάνετε δικό σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου