Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Χρυσά κοσμήματα με ιδιαίτερους συμβολισμούς

Τα χρυσά κοσμήματα ανάλογα με το σχέδιο τους φέρουν διάφορους συμβολισμούς, αφήνοντας σε εσάς να επιλέξετε την κατάλληλη στιγμή για να προφέρετε ένα ιδιαίτερο χρυσό κόσμημα θέλοντας να εκφράσετε κάποια συναισθήματα.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καρδιά σε κολιέ ή βραχιόλι ή ακόμα και σε δαχτυλίδι. Προσφέροντας ένα κόσμημα με καρδιά εκδηλώνετε φανερά την αγάπη σας προς ένα πρόσωπο! 

Σετ χρυσά κοσμήματα


Πέταλο

Δημοφιλές και συμβολικό ταυτόχρονα είναι ένα χρυσό κόσμημα με σχέδιο πέταλο το οποίο το προσφέρουμε σε έναν άνθρωπο του οποίου θέλουμε να ευχηθούμε καλοτυχία κι ευτυχία. Σύμφωνα με λαϊκές παραδόσεις στο πέταλο προσέδιδαν υπερφυσικές ιδιότητες και το είχαν σαν φυλαχτό. 


Χρυσό κρεμαστό πέταλο με πέτρες


Τετράφυλλο τριφύλλι

Ένα ακόμα σύμβολο της καλής τύχης και η προέλευση αυτού του συμβολισμού ανάγεται στην αρχαιότητα, το οποίο και μπορούμε να χαρίσουμε ως γούρι – φυλαχτό. Τα τέσσερα φύλλα του τετράφυλλου τριφυλλιού αντιπροσωπεύουν την πίστη, την ελπίδα, την αγάπη και την τύχη!

Χρυσά κοσμήματα με κρεμαστό τετράφυλλο τριφύλλι




Μάτι

Τα φυλαχτά ματάκια από αρχαιοτάτων χρόνων προσφέρονται ως ένας τρόπος φύλαξης από το «κακό το μάτι» και την κακή ενέργεια. Παραδείγματος χάριν συνηθίζεται σε νεογέννητα μωρά να παίρνουν χρυσές παραμάνες με ματάκι και σταυρό προκειμένου να έχουν καλοτυχία στη ζωή τους.

Ουκ ολίγοι είναι και αυτοί που στην καθημερινότητά τους θέλουν να φοράνε κόσμημα με μάτι για να αισθάνονται πιο προστατευμένοι ή και πιο δυνατοί.  

Χρυσά κοσμήματα με μάτι


Δελφίνι

Το δελφίνι, συμβολίζει την ελπίδα, την ευτυχία, την ελευθερία, τη δύναμη, τον αλτρουισμό και τη φιλία. Δε θα υπήρχε καλύτερο δώρο, λοιπόν, να προσφέρουμε στη φίλη μας ή σε κοντινό κι αγαπημένο μας πρόσωπο από ένα χρυσό κολιέ με δελφίνι.
Χρυσό κολιέ δελφίνι

Μονόπετρο 

Το μονόπετρο δαχτυλίδι: Το πιο πολυσυζητημένο και δημοφιλές είδος στην κατηγορία των δαχτυλιδιών με πληθώρα συμβολισμών, ειδικά όταν το μονόπετρο προσφέρεται από αγαπημένο μας πρόσωπο. Δεν υπάρχει ίσως πολιτισμός που να μη συνέδεε ή συνδέει την προσφορά ενός μονόπετρου δαχτυλιδιού με αγνά συναισθήματα, όπως την αγάπη και τον έρωτα! Το κυκλικό του σχέδιο συμβολίζει την αέναη αγάπη του άντρα που το προσφέρει προς τη γυναίκα του, καθώς ο κύκλος σαν γεωμετρικό σχήμα δεν έχει μέση, τέλος και αρχή… Ένας τέλειος κύκλος που συμβολίζει το αέναο και το άρρηκτο μεταξύ δύο ανθρώπων…

Ειδικότερα, όταν ένα μονόπετρο δαχτυλίδι κοσμείται από διαμάντι, τότε αυτό φέρει ακόμα περισσότερους συμβολισμούς! Καθώς το διαμάντι είναι το πιο σκληρό πολύτιμο ορυκτό, αυτό συμβολίζει τη δύναμη της αγάπης του άντρα προς τη γυναίκα του. Συνεπώς όσο μεγαλύτερο είναι το διαμάντι, αντίστοιχα τόσο πιο μεγάλη είναι κι η αγάπη του προς το πρόσωπό της.





Το kosmima24.gr σας παρέχει μία ευρεία γκάμα σε χρυσά κοσμήματα για κάθε περίσταση, μέσα από την οποία μπορείτε να επιλέξετε ένα συμβολικό δώρο για να χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα! Από χρυσά χειροποίητα κολιέ μέχρι μονόπετρο με διαμάντι κοπής μπριγιάν για πρόταση γάμου μόνο στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου